Viernes, 27 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Caldes de Malavella, vila amb caràcter pel patrimoni i termalisme

Els castells i les termes romanes són dos dels clars exemples

Sergi Mir

Sergi Mir / Ràdio Girona

Caldes de Malavella sobresurt com a destinació turística d’interior gràcies al patrimoni i al termalisme. Els castells i les termes romanes són dos dels clars exemples.

Les termes romanes són conegudes com un espai social en l’Antiga Roma, però les de Caldes eren diferents. Eren un edifici on la gent s’hi banyava per curar-se aprofitant les qualitats de la seva aigua.

Un altre element destacats són els dos castells que són béns d’interès nacional: el castell de la Malavella, a fora del nucli, i l’altre que ocupava justament l’espai de les termes romanes.

D’aquest se’n conserven 4 torres, i és on ara s’hi troba l’Espai Aquae. Un espai que, segons el primer tinent d’alcalde i regidor de turisme Sergi Mir, vol resumir la història de Caldes.

L’ajuntament ha rebut el distintiu de Vila amb Caràcter de l’Agència Catalana de Turisme, cosa que potencia el seu treball de posar en valor el patrimoni local que sempre ha estat molt lligat al termalisme.

També es potencia amb diferents rutes el patrimoni contemporani, com són les cases modernistes i noucentistes que a partir del segle XX van començar a aixecar els primers estiuejants de Caldes.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?