Lunes, 14 de Junio de 2021

Otras localidades

La Generalitat prorroga el contracte del 061 amb Ferrovial per més de 10 milions i mig d'euros

El Govern català ja va adjudicar a aquesta empresa, esquitxada pel cas Palau, part del sistema de rastreig de la Covid. La polèmica va ser tan gran que Salut va anunciar que faria marxa enrere, però no només no ha complert, sinó que, després d'això, ha renovat la confiança en aquesta companyia per seguir gestionant una part del 061

Imatge d'arxiu del Imatge del centre de recepció de trucades del 061 CatSalut Respon

Imatge d'arxiu del Imatge del centre de recepció de trucades del 061 CatSalut Respon / ACN

Durant els últims dos anys Ferrovial ha cobrat més de 20 milions d'euros per gestionar una part d'aquest telèfon, que resol consultes sobre la salut (per exemple, ara és un dels números on truca la gent que té símptomes de covid).

Doncs bé, a finals de setembre,aquest contracte va expirar i Salut ha decidit allargar-lo com a mínim durant un any a canvi de més de 10 milions i mig d'euros. I ho ha fet, malgrat que va estar a punt de fer fora aquesta empresa del sistema de rastreig, entre altres coses perquè els metges entenien que això ho havia de fer el sistema públic, però també perquè, segons els tribunals, Ferrovial va finançar Convergència de manera il·legal.

A més, cal tenir present que el 061 es va col·lapsar durant l'inici de la primera onada i que, en el cas del rastreig, hi ha hagut endarreriments importants en determinats moments, com ja hem avançat a SER Catalunya.

Durant tres mesos hem intentat sense èxit que la Conselleria ens respongués si prorrogaria aquest contracte, i ara que SER Catalunya ho ha confirmat, esgrimeix que, com a conseqüència de la pandèmia, no ha pogut fer un nou concurs públic.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?