Sociedad | Actualidad

Joves de 18 a 29 anys: els usuaris més habituals del telèfon de prevenció del suïcidi

El servei ha rebut 400 trucades a Barcelona en poc més de tres mesos, una mitjana de sis al dia

Cadena SER

Barcelona

És un recurs impulsat per l'Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Ajuda i Esperança. Es va posar en marxa aquest mes d'agost arran de la pandèmia i, fins ara, ha rebut més de 400 trucades. El que equival a una mitjana de sis trucades al dia. Els usuaris que més l'han fet servir són joves d'entre 18 i 29 anys, com ha avançat SER Catalunya.

"Estem estudiant quina és la motivació que fa que aquesta sigui la franja d'edat que més ens truca. Les persones joves que ens telefonen tenen molta ansietat i una casuística problemàtica ampla: en l'àmbit familiar, relacional i laboral", explica Sergi García, psicòleg i coordinador d'aquest servei, a Hora 14 Catalunya.

No és cap novetat que siguin els joves. El suïcidi és la primera causa de mort prematura d'aquesta franja d'edat a Catalunya. La presidenta de Després del Suïcidi-Associació de Supervivents, Cecilia Borràs, valora positivament que els ciutadans afectats per situacions complicades -ara empitjorades per la pandèmia- facin servir aquest telèfon com a via d'escapament.

"Ens dona una idea de la solitud emocional i social d'aquesta franja d'edat. Aquesta solitud es demostra en què han de demanar ajuda a un telèfon que els hi pot donar", comenta Borràs. El telèfon gratuït de prevenció del suïcidi de Barcelona és el 900 92 55 55.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00