Sociedad

Trapero torna a ser el cap dels MossosTrapero torna a ser el cap dels Mossos

El Conseller d'Interior l'ha restituït de forma immediata i ja ha mantingut la primera reunió

Sàmper ha agraït la feina del Comissari en cap Eduard Sallent al càrrec des de juny del 2019

El major Trapero en una roda de premsa el 31 d'agost de 2017ACN

Barcelona

El Major, Josep Lluís Trapero torna a ser el cap dels Mossos d’Esquadra després que el Conseller d’Interior l’ha restituït. Miquel Sàmper va oferir-li l’opció de recuperar el comandament del cos arran de la sentència absolutòria de l’Audiència Nacional. I Trapero li va demanar uns dies per pensar-s’ho i aquest dijous li ha comunicat “la seva disposició ferma” d’assumir de nou el comandament de la policia de Catalunya. Sàmper li ha dit que ho faria de forma immediata. El Conseller ha mantingut aquesta tarda una reunió amb el director general de la Policia, Pere Ferrer i amb el fins ara Comissari en cap, Eduard Sallent per agrair-li personalment la seva feina des que va ser nomenat el mes de juny del 2019.

La restitució ha estat tan immediata que Trapero ja ha mantingut la primera reunió amb la secretària general d’Interior, Beth Abad i el director general de la Policia, Pere Ferrer. A més, ja ha convocat una reunió per demà amb els alts comandaments dels Mossos al Complex Central d’Ègara.

El tribunal de l’Audiència Nacional va absoldre Trapero del delicte de sedició pel qual s’enfrontava a 10 anys de presó. També van ser exonerats César Puig, Pere Soler i Teresa Laplana. La Fiscalia va descartar presentar recurs al Suprem i per tant la sentència és ferma.

El Major dels Mossos va des destituït de matinada a través d’una publicació en el BOE el 28 d’octubre del 2017 arran de l’aplicació de l’article 155. Des d’aleshores es va centrar en preparar la seva defensa i en seguir treballant en informes interns dins de la Policia, al despatx de la Comissaria de les Corts de Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00