Deportes

Pau Capell al 'Què t'hi Jugues!': "Un repte tan llarg és més mental que físic"

El de Sant Boi passa pels micròfons de SER Catalunya després del seu darrer repte al Teide. El Pau és un corredor de muntanya que els anys 2018 i 2019 es va convertir en campió del món d'ultra trails.

Pau Capell al 'Què t'hi Jugues!': "Un repte tan llarg és més mental que físic"

Pau Capell al 'Què t'hi Jugues!': "Un repte tan llarg és més mental que físic"

09:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1605537548430/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Pau Capell s'ha convertit en l'humà més ràpid que ha aconseguit arribar des del nivell del mar fins a dalt de tot del Teide: "Un repte tan llarg és més mental que físic. Al final les cames corren perquè saben que han de córrer, però el més important és el cap".

Superar aquest repte li ha comportat fer una marca de rècord: del mar fins a coronar el Teide (3.718 metres) en només 4 hores, 6 minuts i 27 segons. Al 'Què t'hi Jugues!' ens ha explicat com va ser l'experiència i quin és el secret de tota aquesta preparació i força física i mental.

D'on neix aquesta passió per la muntanya?

El Pau ens ha explicat com va nèixer aquest vincle: "Jugava a futbol sala a Sant Boi, vaig trencar-me creuat i menisc i el doctor em va dir: vés a córrer per la muntanya... I des de llavors no he deixat la muntanya i ara em puc dedicar a això".

Sobre les curses

"Tot és més mental que físic, perquè acabes molt cansat, les cames es cansen. El cap l'has d'anar entrenant cada dia...Quan tens reptes tan llargs és més un tema mental".

"Intento gaudir dels paisatges els dies previs a les curses... Mires el rellotge i no et pots adormir. Dies abans fas el recorregut, et testeges i gaudeixes del paisatge".

"Has de buscar estratègies i jugar amb tu mateix.  En alguna cursa m'he posat a diferents persones que et vas trobant durant el camí, al Teide em vaig posar dos auriculars amb música...".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00