Jueves, 03 de Diciembre de 2020

Otras localidades

EGM EGM La SER lidera 2020 con su mejor resultado en tres años
Gestión patrimonio cultural

Menorca Talaiòtica participa al XIV Encontre de Gestors del Patrimoni Mundial

S'ha presentat la ponència "Recomanacions per a espais patrimonials a Menorca en temps de COVID-19"

El Consell ha explicat com gestiona el seu patrimoni cultural.

El Consell ha explicat com gestiona el seu patrimoni cultural. / Wikimedia Commons

Menorca Talaiòtica ha participat avui al XIV Encontre de Gestors del Patrimoni Mundial, un fòrum anual creat el 2007 pel Ministeri de Cultura i Esports que analitza i debat sobre iniciatives i projectes de gestió dels llocs inscrits en la Llista de patrimoni mundial de la Unesco. Tot i que Menorca Talaiòtica encara no forma part d’aquesta llista, el Ministeri ha convidat la candidatura menorquina per la seva rellevància i projecció.

Sota el lema “Patrimoni Mundial i la seva gestió durant la COVID-19”, la trobada s’ha celebrat de forma telemàtica els dies 16 i 17 de novembre. La directora general de Belles Arts, M. Dolores Jiménez Blanco, i la subdirectora general de Gestió i Coordinació dels Béns Culturals, Pilar Barrero García, van ser les encarregades de la inauguració.

Joaquim Pons, com a representant del Consell Insular de Menorca i coordinador de la candidatura de Menorca Talaiòtica, i Montserrat Anglada, tècnica del Museu de Menorca, han intervingut aquest matí (17 de novembre) amb la ponència“Recomanacions per a espais patrimonials a Menorca en temps de COVID-19”. Arran de la crisi sanitària creada per la COVID-19 i la possible afectació al patrimoni de l’illa, el Consell Insular ha establert pautes informatives a diferents àmbits (biblioteques, arxius, museus i recintes patrimonials) per complir la normativa vigent en cada moment i assegurar que es respectin les mesures sanitàries.

L’actuació del Servei de Patrimoni Històric del Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha tingut dos vessants:

- L’elaboració d'infografiesadaptades a cada fase del desconfinament i la seva difusió a xarxes socials, per tal d’informar sobre les pautes a seguir en les visites a jaciments arqueològics. Posteriorment, la instal·lació de cartells amb les normes genèriques de la nova normalitat.

- Redacció del document“Recomanacions d’actuació per a excavacions arqueològiques a Menorca a causa de la crisi sanitària de la COVID-19”conjuntament amb el Museu de Menorca. Tot i no ser un protocol oficial, aquest document estableix unes pautes perquè els equips d’investigació puguin desenvolupar la seva feina amb garanties. Les mesures proposades estan relacionades amb la prevenció sanitària, la neteja i desinfecció d’espais comuns i llocs de treball, així com pautes de protecció personal per a tots els participants en excavacions arqueològiques.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?