Jueves, 26 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Informació de salut que empodera

Mireia Pascual, periodista

Quan una parella està a punt de convertir-se en família ha de prendre nombroses decisions que afectaran el dia a dia. Ja abans de nàixer el nou membre, els progenitors hauran de decidir com els agradaria que fora el part, encara que després l’evolució puga condicionar algunes de les decisions i estes hagen de canviar o adaptar-se a les circumstàncies.

La lactància és una d’estes decisions que ja s’han de plantejar durant l’embaràs. Lactar és un intercanvi de mirades que amb el temps també intercanvia somriures. Lactar és calor i proximitat. Lactar és abraçar i alimentar. Lactar és un acte d’amor pur perquè pot ser dur, sacrificat i cansat, però saps que al cap i a la fi ho fas pel teu fill o filla. És fonamental que les dones i les nostres parelles estiguem ben informades. La informació ens empodera, ens fa riques i poderoses per a prendre este tipus de decisions. I ara amb la COVID encara més.

La lactància materna és el mètode d’alimentació més saludable per als nostres fills i filles. La composició de la llet s’adapta des del mateix precís moment del naixement. Els protegeix de molts virus, inclòs el de la Covid. Però perquè com a mare triem donar llet de fórmula o fer una lactància mixta, no som menys mares ni pitjors. Les decisions i les circumstàncies són úniques, depenen del nostre caràcter, de la nostra experiència vital i de les nostres condicions i circumstàncies individuals.

Tan vàlida és una elecció com l’altra perquè ambdues es fan des de l’amor als nostres fills i filles. I per a informar-se i ajudar-se entre dones existeixen grups com De mare a mare, on totes juntes ens recolzem des del calor de l’ajuda mútua en un moment de la vida que potser dur però també és únic i màgic. Cuidar, criar i acompanyar als nostres bebès.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?