Miércoles, 02 de Diciembre de 2020

Otras localidades

Barcelona cedeix 25 espais a Salut per descongestionar els Centres d'Atenció Primària

L'Ajuntament ha habilitat equipaments i carpes on es faran les proves de la Covid i que podrien acollir els cribratges oportunistes previstos a la ciutat a partir de la setmana que ve

Casal de la Gent Gran de Roquetes, a Nou Barris

Casal de la Gent Gran de Roquetes, a Nou Barris / Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha cedit a Salut 25 espais de la ciutat perquè els centres d'atenció primària hi puguin traslladar el dispositiu per fer les proves de la Covid. Ara mateix la realització de les PCR i els tests d'antígens estan ocupant molt espai als Centres d'Atenció Primària i aquesta iniciativa municipal ajudarà a descongestionar les instal·lacions. Els nous espais podrien acollir també els cribratges oportunistes previstos a la ciutat a partir de la setmana que ve.

Bona part dels 25 espais cedits per l'Ajuntament ja han començat a funcionar aquest dijous. S'han habilitat a casals de barri, com el de Torre Baró, casals de gent gran, com el de Joan Casanelles, en carpes instal·lades a jardins, com el d’Assumpció Català. La regidora de Salut, Gemma Tarafa, ha explicat, en una entrevista a SER Catalunya, explica que això descongestiona "la part física dels CAP", que és només una part de les necessitats de l'atenció primària. Per això, Tarafa diu que han emplaçat a la Generalitat a donar una resposta a la resta de necessitats de l'atenció primària que són "històriques i no recuperades de les retallades anteriors", com la falta de personal o la continuïtat assistencial.

Els 25 espais que està habilitant aquests dies l'Ajuntament se sumen als 45 que ja s'havien cedit per fer la vacunació de la grip. A més de la coordinació per fer aquestes actuacions, Salut i l'Ajuntament de Barcelona estan definint com seran els cribratges que es faran a partir de la setmana que ve a la ciutat. La idea és que es facin test d'antígens a diferents zones de la ciutat per detectar les persones asimptomàtiques, però s'ha de decidir, per exemple, a quins barris i a quanta gent.

La portaveu del govern, Meritxell Budó, va dir ahir que la idea del govern és utilitzar bona part dels 8 milions de proves ràpides que han adquirit per fer cribratges massius a la població. Però que encara s'ha de definir l'estratègia a seguir.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?