Sociedad

La mobilitat entre setmana es redueix un 19%

Els experts admeten que el teletreball no ha acabat aplicant-se a moltes empreses

Pla general de la C-35 a l'alçada de Llagostera amb diversos cotxes baixant en direcció a Platja d'Aro / Aleix Freixas ACN

Girona

La mobilitat entre setmana s’ha reduït un 19% en comparació amb el setembre a les comarques de Girona. Són dades de mobilitat que ha publicat l’INE a través del rastreig dels mòbils.

Entre setmana el percentatge de la població que surt de la seva àrea de residència és del 15%. A mitjans de setembre era del 19%, cosa que demostra una incipient aposta pel teletreball que ha aconseguit reduir la mobilitat en menys d'una quarta part.

Enric Àlvarez, del grup de biologia computacional i sistemes complexos de la UPC, admet que "estem molt lluny" del percentatge de teletreball que es va assolir a final de la primera onada.

En canvi, en els caps de setmana de novembre la mobilitat sí que s'ha desplomat fins al 5% a causa del confinament municipal, en una situació similar a la que es va viure durant la primera onada i el confinament domiciliari.

Les dades de l’INE també analitzen les destinacions més freqüentades de les principals ciutats espanyoles, i conclou que Palafrugell ha estat el municipi més visitat per part dels barcelonins tant al juliol com a l'agost. Al capdavant de la llista també hi figuren Platja d'Aro, Begur i Alp.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00