Lunes, 30 de Noviembre de 2020

Otras localidades

El Govern rebutja la meitat de les peticions d'empreses que es volen dotar d'energies renovables

En la majoria de casos al·leguen motius ambientals, però les empreses critiquen un excés de burocràcia que va en contra de l'aposta per la sostenibilitat

Els empresaris lamenten les traves i asseguren que així serà difícil complir els objectius de 2030 de reducció d'emissions de CO2.

Els empresaris lamenten les traves i asseguren que així serà difícil complir els objectius de 2030 de reducció d'emissions de CO2. / Pxhere

Des de novembre de l'any passat, la Ponència d'energies renovables del Depertament de Territori ha analitzat més d'un centenar de projectes d'empreses d'arreu de Catalunya que volen instal·lar-se plaques solars o molins de vent per a l'autoconsum. D'aquests, una cinquantena han estat descartats per no complir els criteris que marca la legislació, entre ells, que els generadors d'aquestes instal·lacions no se situïn ni en terrenys agrícoles ni a prop d'espais protegits.

El gerent de l'Associació Eòlica de Catalunya afirma a SER Catalunya que "tots els projectes presentats compleixen el Decret Llei, però es fa una interpretació restrictiva d'aquest Decret Llei apel·lant a uns criteris que no estan en el Decret Llei". Per altra banda, el productor d'energia i membre de la Comissio d'Energia de PIMEC, Pere Guerra critica els tràmits que han de fer, qualificant-ho de "burrocràcia" i afageix que "cal ser més intel·ligents per dotar a Catalunya de més potencial energètic".

La Generalitat, en canvi, valora positivament les xifres. Respon que s'han invertit diners públics en terres agrícoles i no es poden permetre destinar-ho a altres usos. El director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, creu que l'actual legislació afavoreix el salt cap a les renovables i que és qüestió de fer les coses bé. Un discurs que per cert, critica el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, que etiqueta com a "discurs fàcil" i convida a començar a caminar cap a la generació "d'energies netes" davant un retard que consideren injustificat.

Els empresaris lamenten les traves i asseguren que així serà difícil complir els objectius de 2030 de reducció d'emissions de CO2.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?