Miércoles, 02 de Diciembre de 2020

Otras localidades

Barcelona farà servir hotels per acollir persones sense llar

L'Ajuntament ha informat que es crearan 221 places d'acollida fins l'abril

Tota la gent que hi ha ara als pavellons de La Fira de Montjuic hauria de ser reubicada a aquests hotels i una residència

Entrada de l'Hotel Royal de Barcelona

Entrada de l'Hotel Royal de Barcelona / ACN

Barcelona farà servir hotels per acollir persones sense llar. Avui l'Ajuntament ha informat que es crearan 221 places d'acollida que han de servir per ubicar les 178 persones que hi ha ara mateix als pavellons de la Fira, a Montjuic, que es va obrir en plena pandèmia com a solució d'emergència i on cada cop hi havia menys persones. El govern municipal no ha explicat on són aquests hotels perquè, segons diuen, no es vol generar pressió mediàtica. Els 2 milions d'euros que costaran aquests equipaments els pagarà la Generalitat, que fa uns dies es va comprometre a invertir 3'5 milions a l'Àrea Metropolitana de Barcelona per combatre el sense llarisme.

Seran serveis gestionats per Creu Roja, la Fundació Salut i Comunitat i el Centre Assís, i es tracta d'un servei que oferiran aquests espais, com a mínim, fins el mes d'abril. Els centres estaran ubicats a Gràcia, Sant Martí i Sarrià, i aquest últim tindrà 26 places i serà només per a dones. L'Ajuntament considera que ubicar aquestes persones en hotels i residències les protegirà de possibles contagis i els donarà més autonomia i intimitat. Aquestes places als hotes i residències es complementen amb les ja existents a la ciutat, prop de 2.200.

Segons la regidora de drets de ciutadania Laura Pérez, "són acords que ens dónen més estabilitat i ens ajuden a arribar als nostres objectius. Però cal recordar que encara estem en una situació d'emergència.", ha conclòs.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?