Miércoles, 25 de Noviembre de 2020

Otras localidades

L'hora de la calculadora

Albert Arenas serà campió del món sense dependre dels resultats d'altres si guanya o queda segon.

El pilot gironí té 8 punts de marge sobre Ogura i 11 sobre Arbolino, els dos únics que li poden prendre el títol.

Arenas rodant a pista.

Arenas rodant a pista. / Imatge: Aspar Team

El Mundial de Moto3 es decidirà en l’última prova del mundial, a Portimao (Por), un traçat desconegut per a la majoria de pilots de la graella però no per al gironí Albert Arenas, que hi va córrer al campionat d’Espanya fa uns anys i hi va entrenar el mes de juny.

El gironí és l’únic dels tres candidats que depèn de si mateix. Si guanya o fa segon, ni el japonès Ai Ogura ni l’italià Tony Arbolino el podran superar i si el japonès queda 8è o més avall i Arbolino no pot acabar entre els 4 primers, Arenas també serà campió.

Tot el que sigui baixar del segon escaló del podi obligarà el pilot de l’Aspar Team a treure la calculadora però, fins i tot en aquest escenari, porta les de guanyar.

Comptes

Si Albert Arenas queda 3r o 4t, serà campió  si Ai Ogura no guanya. Si Arenas queda 5è, 6è, 7è o 8è, Ogura ha de ser 2n i l’italià Tony Arbolino guanyar per perdre el títol. Si el pilot gironí queda 9è, 10è o 11è el japonès pot ser, com a molt, 3r i Arbolino hauria de fer 1r o 2n per sobrepassar-lo a la classificació.

Un 12è o un 13è lloc d’Arenas obliguen Ogura a ser 4t per ser campió i Arbolino hauria de fer podi. Si Arenas és 14è i suma només 2 punts Ogura hauria d'acabar per sota del 5è lloc perquè el títol fos per al gironí i també necessitaria que Arbolino no fes podi.

Si el pilot de l’Aspar Team fos 15è i només sumés un punt, Ogura hauria de quedar per sota del 6è i Arbolino per sota del 4t per retenir el liderat i si Arenas no puntués, Ogura hauria d'acabar per sota del 7è lloc i Arbolino fora dels 4 primers perquè el títol es celebrés a les comarques de Girona.

Arenas ha dit que anirà “a per totes” i que el treball “sòlid” que està fent el seu equip li està donant “molta força i molta serenitat per afrontar aquests dies tan importants”.

Gas Gas

Arenas pot proclamar-se campió pilotant una KTM però els pilots de Moto3 de l’Aspar Team de la pròxima temporada ja ho faran amb una Gas Gas. La factoria gironina, adquirida per KTM el 2019, farà el salt al món de la velocitat després d’haver aconseguit prestigi en trial i enduro. L’objectiu és donar-li notorietat mundial.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?