Viernes, 27 de Noviembre de 2020

Otras localidades

El trasllat de pacients Covid dels geriàtrics a l'Hospital provoca l'anul·lació de 13 operacions quirúrgiques

Ara mateix l'ocupació del Mateu Orfila és del 70%

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu / GETTY IMAGES

La direcció de l’Hospital Mateu Orfila ha acordat suspendre durant tres dies les cirurgies programades que requereixen d’ingrés hospitalari degut a l’increment de la pressió assistencial que s’ha produït a les plantes d’hospitalització arran, sobretot, del brot detectat a la residència geriàtrica d’Alaior.

En concret, des d’ahir dimecres i el proper divendres, s’han suspès un total de 13 intervencions del serveis de Traumatologia i Cirurgia. En cap cas, la reprogramació dels quiròfans afecta a les intervencions oncològiques ni a les urgències.

Per altra banda, s’ha habilitat un quiròfan per poder citar a pacients pendents d’una cirurgia major ambulatòria, que no requereix d’ingrés i per tant, no ocupen llits a les plantes d’hospitalització.

En aquests moments, i després de l’ingrés en els darrers dies d’11 residents d’Alaior i 1 resident del geriàtric de Maó, l’Hospital Mateu Orfila té una ocupació que supera el 70%, amb 99 dels 136 llits ocupats. S’ha de tenir en compte, a més, que els pacients COVID-19 no comparteixen habitació amb altres pacients encara que també estiguin amb el virus actiu i siguin positius, un fet resta places d’hospitalització. En el cas dels residents d’Alaior s’ha fet una excepció amb els majors que ja compartien habitació as Ramal i que tots dos són positius.

La resta de pacients de Medicina Interna no COVID-19 estan repartits en altres plantes d’hospitalització i l’equip assistencial d’aquest servei s’ha reforçat puntualment amb infermeres d’altres serveis.

La direcció de l’Hospital avaluarà divendres quina és la situació al conjunt de l’hospital per a decidir si és necessari reprogramar intervencions quirúrgiques a partir de la propera setmana.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?