Viernes, 27 de Noviembre de 2020

Otras localidades

El Govern intervé la residència des Ramal d'Alaior durant 20 dies

A partir d'ara el personal, l'equip directiu i la titularitat d'aquest centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, de la coordinadora en els processos relacionats amb la COVID-19

Residència d'Alaior

Residència d'Alaior / Google

La Conselleria de Salut ha ordenat aquiest dijous la intervenció de la residència des Ramal d’Alaior durant 20 dies després del brot detectat aquesta setmana i afecta 11 usuaris i 1 treballador.

Després del primer cas, detectat el passat dia 14, es va programar un cribratge que va permetre detectar 10 usuaris contagiats més i un professional. Per aquest motiu es va decidir traslladar de manera planificada aquests usuaris a l’Hospital Mateu Orfila i es va esponjar la residència per tal de garantir un aïllament correcte dels contactes estrets, que són 19 residents, els quals romanen a la residència.

Dimarts dia 17, una professional de l’equip de suport a les residències de la Subdirecció de Cronicitat del Servei de Salut es va desplaçar as Ramal per tal d’implementar i coordinar tots els procediments necessaris per frenar la propagació del virus, sectoritzar la residència i garantir un aïllament segur de tots els usuaris en funció del seu estat de salut.

També es va fer formació in situ a tots els professionals, sobretot amb temes relacionats amb les mesures de seguretat, l’ús dels EPI’s i els procediments de neteja. Així i tot, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha ordenat, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial del centre.

A més, s’ha designat una coordinadora sanitària, per controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre. A partir d’ara idò, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquest centre, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora en els processos relacionats amb la COVID-19.

S’ha de recordar que el Govern ha intervingut 9 residències per a gent gran des de l’inici de la pandèmia.

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?