Sociedad
TARRAGONA

Generalitat i Ajuntament perfilen instruments transitoris davant l'anul·lació del POUM

Calvet diu que la suspensió del planejament és una "oportunitat" per posar al dia conceptes que es volien revisar

Pla general del conseller Calvet, altres representants del Govern i dels ajuntaments de Tarragona i Altafulla caminant per la platja, a tocar de la desembocadura del riu Gaià. / ACN

Tarragona

La Generalitat i l'Ajuntament de Tarragona ja han començat a treballar en l'impuls d'instruments urbanístics transitoris per tal de donar resposta a l'anul·lació del POUM del 2013 per part del Tribunal Suprem. El conseller de Territori, Damià Calvet, ha explicat que les dues administracions analitzaran, en primer terme, l'aplicació d'aquestes normes provisionals que "blindin" els projectes més avançats i, finalment, treballar en una revisió "accelerada" del pla –és a dir, en un nou POUM. Segons Calvet, la decisió judicial és alhora "una oportunitat per posar al dia determinats conceptes del planejament suspès que teníem ganes de revisar, el propi Ajuntament i el Govern, per millorar els actuals instruments urbanístics de Tarragona".

El conseller ha garantit a l'Ajuntament la col·laboració del Govern i ha assenyalat que "ara hi ha d'haver un treball molt solidari, consensuat i del dia a dia, perquè no podem perdre el temps". La sentència del Tribunal Suprem fa que la ciutat torni a regir-se pel pla general del 1995.

El cas deriva d'un contenciós interposat per l'empresa Compañía Logística de Hidrocarburos (CLH) davant el POUM del 2013 atès que la companyia s'hauria vist abocada a trobar un nou emplaçament si el planejament hagués tirat endavant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00