Sábado, 27 de Febrero de 2021

Otras localidades

SOCIETAT

La desigualtat de gènere va a l'alça arran de la pandèmia

Els drets de les dones reculten en contextos de crisi i calen polítiques extra per revertir aquesta tendència, segons alerta l'Observatori de la Igualtat de la URV.

Pancartes 25N

Pancartes 25N / ACN

La pandèmia impacta de manera negativa en la igualtat de gènere i farà recular els drets de les dones si no es prenen mesures. És una de les alertes llançades per Imma Pastor, codirectora de l'Observatori de la Igualtat de la Universitat Rovira i Virgili, qui demana polítiques extra en contextos de crisi.

Arran del confinament, moltes dones han assumit més càrregues domèstiques i per tant han vist com minvava el temps dedicat a la seva carrera professional. Els indicadors de diversos estudis que s'estan fent mostren una escletxa en la lluita per la igualtat, un retrocés que es pot convertir en abisme si no es dona un impuls extra per revertir aquesta tendencia, segons ha analitzat Pastor als micròfons del programa Soroll.

La situació a la universitat

El darrer informe ‘Dones i homes a la URV’ mostra la progressió en la paritat, com ara que als consells de direcció les dones representen un 47% del total. On sí que s’evidencia un sostre de vidre és en el nombre de catedràtiques, que representen un terç. “A totes les organitzacions hi ha barreres i dinàmiques internes que frenen la progressió femenina en algun o altre moment de les trajectòries professionals”, diu Pastor, qui recorda que la desigualtat de gènere és complexa i es reconeix per múltimples mecanismos i dinàmiques que es van entrellaçant.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?