Viernes, 04 de Diciembre de 2020

Otras localidades

Menorca disposa de gairebé 3.200 fondejos, "suficients" per l'illa

La població nàutica màxima en un dia són 2.000 embarcacions

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu / Google

El litoral menorquí podria registrar fins 3.191 fondejos simultanis per donar cobertura a les 2.000 embarcacions que en un dia de màxima afluència naveguen a l'illa.

Així ho indica l'estudi elaborat pel Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Balears amb l'objectiu d'estimar la capacitat nàutica de les embarcacions d'esbarjo a les zones de fondeig.

A més, s'ha de tenir en compte que Menorca comptabilitza un parc d'amarratges "considerable", 4.099 segons l'inventari realitzat per Ports dels Illes en el marc de la redacció de el Pla General de Ports, però també rep una important quantitat d'embarcacions en trànsit .

Per al conseller de Mobilitat i Territori, Marc Pons, tot i que es doni "una situació de cert equilibri entre la capacitat de fondeig i el nombre d'embarcacions, no pot haver-hi un creixement com el que s'ha produït en les últimes dècades".

Per això, el conseller reitera que els resultats indiquen que el plantejament de futur han de ser de millora de la gestió actual dels ports i no del seu creixement o ampliació.

En el conjunt de les Balears, l'estudi detalla que l'escenari sobre la capacitat nàutica és de 22.000 punts de fondeig per a una mitjana de 12.000 embarcacions en un dia de màxima afluència.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?