Lunes, 23 de Noviembre de 2020

Otras localidades

DESESCALADA CATALANA

Fàbrega: "la bona coordinació sanitària ha estat cabdal pel desbloqueig de la frontera"

L'alcade de la Seu d'Urgell creu que el govern de la Generalitat considerarà Andorra regió fronterera i permetrà la circulació a banda i banda a partir del 7 de desembre

L'alcade la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha assegurat al programa Soroll de SER Andorra que la bona coordinació sanitària entre Andorra i l'Alt Urgell ha estat clau perquè el Govern de la Generalitat hagi decidit desbloquejar la frontera i permetre el desconfinament perimetral el 21 de desembre el què permetrà salvar la campanya de Nadal.

Fàbrega ha indicat que tant ell com altres alcaldes de la comarca, l'ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, i el copríncep episcoal, Joan Enric Vives, s'han mobilitzat per aconseguir que la Generalitat alliberi Andorra del confinament.

"Mantinc una amistat personal amb el ministre de Salut andorrà i això ha permès una molt bona coordinació sanitària entre l'Alt Urgell i Andorra i aquest ha estat el principal argument per aconseguir que la Generalitat desbloquegi la frontera" ha explicat l'alcalde de la Seu.

El mandatari urgellenc també veu factible que el Procicatassimili Andorra als veïns de l'Alt Urgell el què permetria la circulació a banda i banda de la frontera i dins els límits comarcals a partir del 7 de desembre."Fins i tot per a nosaltres seria positiu perquè no és el mateix el mercat de la Seu sense els visitants andorrans", ha indicat.

La situació sanitària a Andorra i l'Alt Urgell ara mateix és molt similar, amb una taxa de reproducció del virus per sota d'1. A la Seu, el què preocupa ara mateix és el brot a la residència d'avis de la Llar de Sant Josep amb un nombre important de positius en persones d'edat avançada.

El nombre de casos a la capital de l'Alt Urgell s'ha reduït a entre cinc i sis diaris i hi ha 9 persones ingressades al Sant Hospital.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?