Domingo, 01 de Agosto de 2021

Otras localidades

Cultura

20 anys com a Patrimoni de la Humanitat

Tarragona celebra el vintè aniversari com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO amb el repte d'aconseguir relligar tots els monuments romans i millorar-ne la conservació. La principal icona, l'amfiteatre, fa més d'un any que està tancat.

L'amfiteatre de Tarragona porta més d'un any tancat al públic.

L'amfiteatre de Tarragona porta més d'un any tancat al públic. / ACN

Tarragona celebra aquest 2020 el vintè aniversari del nomenament del conjunt monumental de la Tàrraco Romana com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un vintè aniversari amb el repte pendent d'aconseguir relligar tots els monuments romans i millorar-ne la conservació. Cal un relat conjunt, i el problema és que hi ha moltes administracions propietàries i això dificulta les actuacions. N'hem conversat de tot plegat amb Joan Vianney Arbeloa, president de la Reial Societat Arqueològica Tarraconense, qui ens explica que també s'ha de recuperar el temps perdut: a l'inici d'aconseguir el reconeixement internacional, tothom va relaxar-se massa, apunta.

La principal icona del conjunt monumental, l'amfiteatre, fa més d'un any que està tancat per problemes estructurals i de seguretat. En aquesta línia, la Reial Societat aposta per anar obrint progressivament l'espai a mesura que es vagin consolidant les diferents zones de l'amfiteatre, per evitar que estigui tancat massa temps més. Amb Arbeloa també hem parlat del futur museu arqueològic de la ciutat, de la necessitat de manteniment continu dels diferents monuments i dels punts on es podrien trobar noves restes amagades durant segles.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?