Lunes, 30 de Noviembre de 2020

Otras localidades

Miquel Sàmper: "Catalunya no té competències per aturar els desnonaments"

El conseller d'Interior reconeix que el decret català per aturar els desnonaments en pandèmia és un pedaç

El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha reconegut que el decret català que es va aprovar per aturar els desnonaments durant la pandèmia és un pedaç. Ho ha dit aquest matí en una entrevista a ‘Aquí, amb Josep Cuní’ de Ser Catalunya on ha assegurat que Catalunya no té competències en aquest sentit. És per això que ha demanat al govern espanyol que aquesta moratòria surti del Congrés dels Diputats i duri mentre estigui vigent l’Estat d’alarma, que es preveu fins al mes de maig. Les declaracions del conseller Sàmper es contradiuen amb les del titular de Territori, Damià Calvet, que va afirmar en aquest mateix programa que el decret de la Generalitat era una eina molt potent i que els jutges feien servir excuses. Aquest divendres, Miquel Sàmper ha dit el contrari.: "Si el jutge ho enfoca des del punt de vist competencial, Catalunya no té competències per fer legislació en matèria de procediment"

Respecte al pla de desescalada que va presentar ahir la Generalitat, el conseller de l'Interior, Miquel Sàmper, ha afirmat que espera en poder arribar a Nadal en una bona situació sanitària per poder seguir les fases de la reobertura, però avisa que ha remarcat que prevaldrà el criteri sanitari. Sàmper ha reconegut també que els indicadors no són tan bons com caldria per reobrir, però que cal trobar un equilibri amb l'economia. S’ha compromès a intentar aturar la tercera onada, tot i que no sap si es podrà evitar: "El pla de desescalada pretén que hi hagi una revisió cada 15 dies, segons uns criteris sanitaris".

Durant l'entrevista, el conseller Miquel Sàmper també ha fet referència a les disputes que hi ha hagut entre els socis de govern aquesta setmana. El titular d'Interior confia que s'aturin els retrets, ja que ha dit 'la ciutadania no mereix aquest tipus de comportaments per part dels governants'.

Sàmper ha dit també que és millor que el desnonament duri 3 dies i no 3 hores per evitar càrregues dels mossos. Ha anunciat a l'entrevista que el Major Trapero dona la seva gorra perquè sigui subhastada al programa solidari Cap nen sense joguina.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?