Miércoles, 25 de Noviembre de 2020

Otras localidades

EMPRENEDORIA

Jóvens de La Mata recuperen la tradició del safrà en Els Ports

La peculiar història i tradició safranera de la comarca dels Ports es remunta en el segle XIV, quan comerciants vinguts de terres llunyanes venien a comprar aquest producte

Mònica Segura i Xema Moles van decidir que viurien al poble I emprendrien en ell el seu negoci. Afirmen que “van tornar als Ports, després de viure en la ciutat, amb l’objectiu de retornar-li allò que els ha donat: identitat, educació, passió per la vida, però també ganes de lluitar contra la seua despoblació”.

Junts han creat ‘Viu Els Ports’, una proposta que convida conéixer la comarcà mitjantçant turisme, experiències i gastronomia. A més, treballen per recuperar el safrà dels Ports. La peculiar història i tradició safranera de la comarca dels Ports es remunta en el segle XIV, quan comerciants vinguts de terres llunyanes venien a comprar aquest producte tan benvolgut i exclusiu de les nostres terres. La seua producció va caure en l'oblit al llarg del segle passat, i ara, ells el recuperem amb tota l'essència, el sabor i la tradició artesanal que es mereix.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?