Sociedad

Empreses catalanes volen que se les tingui en compte per la "NASA catalana"

Tenen ganes de participar-hi i esperen ser les grans beneficiades

La Generalitat diu que està demanant que el control dels satèl·lits es faci des de Catalunya

Cadena Ser

Barcelona

Diverses empreses catalanes de la indústria aeroespacial volen que se les tingui en compte a l'hora de crear l'Agència Espacial de Catalunya, batejada popularment com "la NASA catalana". Alguns dels negocis més importants del sector, consultats per SER Catalunya, tenen ganes de participar-hi i esperen que les grans beneficiades siguin empreses del territori català.

"Ens encantaria que la major part del pressupost que es dedicarà a aquesta Agència pogués repercutir a les empreses d'aquí. Algunes fa més de 10 anys que treballem en New Space", explica el director del negoci aeroespacial Zero 2 Infinity, José Mariano López.

La Generalitat ja ha fet una primera licitació pública dels nano satèl·lits que s'enlairaran durant el primer semestre de l'any vinent. La convocatòria estava oberta a empreses de tot el món. Des del Departament de Polítiques Digitals insisteixen que la condició dels contractes és que la gestió es faci des de Catalunya. 

En declaracions a Hora 14, el director general d'Innovació i Economia Digital, Dani Marco, ha concretat que a les licitacions es demana que l'empresa "tingui una presència operativa a Catalunya per poder donar resposta als requeriments tècnics i al seguiment de les constel·lacions".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00