Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad
Crisis económica coronavirus Covid-19

Fàbrega confia que Andorra sigui assimilada a la regió de l'Alt Pirineu

Això permetria la lliure circulació entre els dos territoris el proper 7 de desembre

Frontera del riu Runer. / Arxiu ANA

Andorra la Vella

Fàbrega destaca les bones relacions entre Governs per explicar el canvi de parer de la Generalitat quan a l’obertura de fronteres.

L’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega, treu ferro al paper que va jugar la setmana passada quan per mitjà d’una trucada als consellers de Salut i d’interior de la Generalitat de Catalunya els va proposar la possibilitat que Andorra s’inclogui en la zona de l’alt Pirineu, vista la situació epidemiològica similar que tenen i com una forma de salvar les economies de les dues zones. Segons apunta, la seva mediació va ser per reforçar el missatge però atribueix el mèrit al diàleg entre les institucions.

Si s’acaba produint aquesta assimilació, la frontera d’Andorra quedaria oberta a partir del 7 de desembre pels residents a l’alt Urgell i la regió sanitària del Pirineu i Aran, sinó, es mantindrà tancada fins el 21 de desembre.

Per altra banda, també va explicar els forts vincles entre els dos territoris, siguin a nivell econòmic, familiar o com sanitaris, i és que com recordava, des de fa uns mesos els resultats dels testos que es fan a la capital de l’Alt Urgell s’analitzen a l’Hospital de Meritxell.

Per tot plegat el batlle es mostrava encantat amb la decisió anunciada pel Procicat a l’espera que es concreti l’assimilació dels territoris.

Arnald Sanllehy

Arnald Sanllehy

Periodista a Ràdio SER Principat d’Andorra des del 2019. Condueix l’Aquí Andorra, El Balcó Andorra i...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00