Viernes, 26 de Febrero de 2021

Otras localidades

L'Audiència de Barcelona jutja un sotsinspector de CNP acusat de vendre permisos de residència a estrangers

La Fiscalia demana 17 anys de presó al policia per un delicte contra el dret dels estrangers, suborn i falsedat documental

L'acusat va quedar suspès de feina i sou al 2017 i s'ha jubilat aquest juny

Segons l'acusació, el policia va cobrar almenys 55.500 euros a 10 immigrants de Marroc i Pakistan

Imatge del judici

Imatge del judici / Andrea Villòria (Cadena SER)

Aquest dilluns s'està escollint el jurat que a partir d'avui ha de jutjar un sotsinspector de la Policia Nacional a Catalunya acusat de vendre il·legalment permisos de residència a immigrants en situació irregular. Segons la fiscalia, va fer-ho entre 2014 i 2017 i cobrava entre 3.000 i 9.000 euros a canvi de la documentació. El sotsinspector va quedar suspès de feina i sou quan se'l va detenir i s'ha jubilat aquest juny. L'acusació demana 17 anys de presó, quasi 10.000 euros de multa i inhabilitació, a més d'exigir-li a ell i als seus tres socis que retornin els diners a les víctimes.

Es diu Manuel Bardón i era el cap d'un subgrup de la brigada d'estrangeria de Terrassa. Avui és el principal acusat del cas i està previst que segui al banc dels acusats entre avui i demà, quasi la sala esculli al jurat. Segons la fiscalia, va dedicar-se a tramitar permisos de residència a canvi de milers d'euros i ho va fer almenys amb 10 migrants de Marroc i Pakistan, a qui va cobrar en total 55.500 euros. A tres d'ells, mai els va arribar a donar el permís de residència. El sotsinspector se servia d'una llei que permet donar la residencia a aquells migrants que col·laborin en la persecució de xarxes de tràfic de persones, així que escrivia també atestats amb denúncies falses dient que els seus clients eren víctimes de màfies.

La Fiscalia l'acusa d'un delicte contra els drets dels estrangers, a més de suborn i falsedat documental. També estan acusats tres socis, que feien d'intermediaris entre el policia i els estrangers i cobraven un percentatge indeterminat. La fiscalia demana per a ells cinc anys de presó. El judici està previst que s'allargui tota la setmana.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?