Sociedad

La OSP entre Menorca i Madrid queda reduïda a un únic vol diari

El ministeri de Transports modifica temporalment l'Obligació de Servei Públic degut a la baixa demanda

Imatge d'arxiu / Cadena SER

Mahón

Menorca perd una de les seves connexions aèries amb Madrid. El Ministeri de Transports publica aquest dimarts al Butlletó Oficial de l’Estat una ordre que modifica temporalment l’OSP entre Menorca i Madrid, al fi d’adaptar-se a la caiguda dràstica del nombre de viatgers provocada per la pandèmia.

El BOE apunta que les previsions actuals apunten que l'any 2020 es tancarà amb una caiguda global en el nombre de passatgers propera al 70%. Les reserves actuals per als pròxims mesos, en la majoria dels mercats, tot just arriben al 30% de les que es van registrar l'any passat per aquestes mateixes dates, indicador clar que aquesta situació de baixa demanda es prolongarà durant el que resta de l'any i bona part del 2021 al millor dels escenaris previstos.

En el cas particular de la ruta Maó-Madrid, les condicions mínimes exigibles en virtut de la Declaració de OSP resulten excessives per al nivell de demanda existent en aquests moments.

D’aquesta manera, les freqüències queden ara modificades de la següent manera: el servei serà ara d’un vol al dia com a mínim, entost dels dos obligatoris d’abans. Açò no vol dir que no hi pugui haver dos vols diaris en dies puntuals, però sí que quedarà un únic vol en els dies de menys demanada. El primer vol del dia haurà de sortir de Menorca entre les 7.00 i les 8.00, i l’últim de la tarda haurà de sortir de Madrid entre les 20.00 i les 21.00.

El conseller balears de transport, Marc Pons, afirma que aquestes condicions s’allargaran durant tot l’hivern.

Pel que fa a la ruta amb Barcelona, ara mateix també només amb una freqüència al dia, no es descarta que es pugui augmentar depenent de la demana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00