Lunes, 18 de Enero de 2021

Otras localidades

Arrel

La Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat aprova el seu Pla d'Igualtat

L'objectiu principal és la incorporació de la perspectiva d'igualtat de gènere entre totes les àrees de l'òrgan supramunicipal

 

La Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat ha aprovat el Pla d’Igualtat intern que té com a objectiu principal la incorporació de la perspectiva d’igualtat de gènere en totes les àrees de l’entitat. Aquest pla mostra el compromís de la Mancomunitat per la igualtat real i efectiva entre dones i homes en relació amb els seus drets i oportunitats.

A més de disposar d’un Departament d’Igualtat que ofereix els seus serveis a tots els municipis integrants des de fa més de dos anys, la Mancomunitat treballa ara aquesta qüestió de forma interna, reforçant la seua implicació en la lluita contra la desigualtat.

El Pla d’Igualtat consisteix a una anàlisi interna de l’entitat i la definició d’objectius específics amb mesures a implantar en els pròxims quatre anys. Alguns d’aquestos objectius són garantir i revisar els processos de contractació per a evitar la discriminació; promoure la formació, promoció i classificació professional en matèria d’igualtat; prevenir riscos laborals; establir mesures de conciliació; mantenir i millorar els mecanismes de revisió per tal d’eliminar qualsevol discriminació retributiva; i garantir l’ús d’imatges i llenguatge igualitari a l’organització.

El pla d’acció establert al Pla d’Igualtat disposa de huit àrees d’actuació per a identificar les possibles situacions de desigualtat per motius de gènere. Dins de cadascuna d’aquestes àrees, s’emmarquen els objectius estratègics, articulats en les accions per a intervenir sobre les situacions de desigualtat o discriminació.

D’acord amb l’article 46.1 de la Llei Orgànica 3/2006, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, els plans d’igualtat pretenen establir en les organitzacions la igualtat de tracte i oportunitats entre dones i homes, mitjançant l’erradicació de qualsevol mena de desigualtat que per raó de sexes puga existir a una entitat, segons informen des de la Mancomunitat.

Laura Martínez, tècnic d'Igualtat de la Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat,  ha explicat aquest nou pla que ja està en vigor.

 

Campanya amb motiu del Dia Mundial del Sida

La Xarxa Jove de L' Alcoià i El Comtat, a la que pertany la Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat,  ha organitzat una sèrie d'activitats al voltant de la conmemoració del Dia Mundial del Sida.

María Esteve, tècnic de Joventut de la Mancomunitat de L'Alcoià i El Comtat, en Arrel ha explicat la mostra col·lectiva VIHsibles que estarà a les façanes de Centres d'Informació Juvenil de Muro, Cocentaina, Alcoi, Ibi i Tibi. También hi ha programada una exposició itinerant d'un projecte fotogràfic d'autoretrats i el proper 1 de desembre, Dia Internacional de la Lluita contra el Sida,  a les 19 hores hi haurà una projecció simultània del documental Historias de Vihda.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?