Sábado, 19 de Junio de 2021

Otras localidades

L'inici de les addiccions de Maradona

Testimonis de l'època asseguren que els primers contactes de l'astre argentí amb la droga no van ser per la festa, sinó per un estat anímic baix.

Maradona explica a la seva autobiografia que el primer contacte amb la cocaïna el va tenir a Barcelona. Però les persones que van compartir nits de festa a casa nostra amb el ‘Pelusa’ neguen haver-lo vist consumir res més que el ‘whiskcola’: el combinat de whisky amb coca-cola.

Sempre s’ha donat per fet que la llegenda sobre la vida nocturna del futbolista és la que li va obrir la porta al món de les drogues, però una versió de la història d’una persona que van ser testimoni de l’època explica que va ser, precisament, al contrari. Que el primer contacte de Maradona amb la cocaïna va ser en un moment en què anímicament estava ensorrat.

Després de patir la lesió al turmell i assabentar-se que el metge havia dit a la família que hi havia la possibilitat de que no tornés a ser el mateix jugador, Maradona buscava forces per afrontar la recuperació. Fins que algú, en el context dels anys ‘80, amb l’alt desconeixement al voltant de les drogues dures que començaven a circular, li va suggerir que l’eufòria que produïa la cocaïna el podia ajudar a aixecar l’ànim.

El propi relat autobiogràfic de Maradona explica que, en els moments de més plenitud a nivell futbolístic, com a l’hora de preparar els Mundials o quan va guanyar títols amb el Nàpols, havia estat capaç de passar mesos sense prendre drogues. En canvi, s’havia avessat al seu consum en els pitjors moments: a l’hora de deixar Barcelona, i sobretot quan el Nàpols no el va voler traspassar un cop aconseguida la Copa de la UEFA i es va sentir presoner del seu èxit i la seva fama.

Trencat el mite que associa l’addicció de les drogues de Maradona amb la seva afició per la festa, sinó que a una cerca d’ajuda desesperada, l’expert en addiccions Jordi Camarasa ens ha explicat al Què t’hi jugues de SER Catalunya que “l’addicció és una malaltia crònica. Això no vol dir que durant totes les etapes de la vida tingui el mateix nivell o les mateixes manifestacions”. Afegeix Camarasa que “cada cas és un món, però l’entorn, la pressió, les circumstàncies, la pressió per ser el millor, per córrer més ràpid... tot col·labora. L’entorn col·labora, i molt”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?