Deportes

Antoni Batista presenta el llibre 'ETA i nosaltres'

Al 'Què t'hi Jugues!' conversem amb el periodista, qui ens parla sobre la banda terroista i episodis relacionats amb el món de l'esport: els JJOO de Barcelona, el Mundial d'Espanya i el Barça.

Antoni Batista presenta el llibre 'ETA i nosaltres'

Antoni Batista presenta el llibre 'ETA i nosaltres'

15:50

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1606316592456/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Conversem amb el periodista Antoni Batista, qui ens parla del seu nou llibre 'ETA i nosaltres' i qui ens explica detalls sobre episodis relacionats entre la banda armada i el món de l'esport: els JJOO de Barcelona 92 o el Mundial d'Espanya. A més, com a soci del Barça també ens dóna la seva versió sobre l'actualitat blaugrana, tant l'esportiva com la institucional.

És interessant llegir aquesta crònica de la vida d'ETA des de l'òptica catalana. L'Antoni ja n'ha escrit fins a 10 llibres sobre la banda terrorista i ha viscut episodis en primera persona.

La treva als JJOO de Barcelona '92

"Vam entrevistar al cap d’ETA i ens va donar una exclusiva mundial: no farien dels Jocs Olímpics del '92 un objectiu. Volien reivindicar-se com organització política davant totes les campanyes que els titllaven de delinqüents i de terroristes".


Mundial d'Espanya '82

"Si hi va haver res de la banda? Ho desconec, perquè crec que realment no hi va haver res. En cap de les converses amb la banda terrorista va sortir això. La gran operació va ser relacionada amb els JJOO de Barcelona".

Ja fa 10 anys que no atempten

"Després d'enfrontar-se amb armes contra la dictadura van fer més víctimes en temps de democràcia. Això va provocar que d'una possible simpatia per ells (per estar en contra la dictadura) es passés a un clar rebuig, una clara crítica i desafecció"

Sobre la figura d'Ernest Lluch

"Els que el van matar van pensar que matant a un exministre tindrien molta repercussió mediàtica i que seria molt fàcil matar-lo perquè no tenia escorta".

"Pel Centenari del Barça li van encarregar l'himne a Antoni Ros Marbá, amb lletra de Ramon Solsona. L'Antoni, amic meu, em va demanar que escoltéssim la prèvia per veure que ens semblava... Ens van fer una audició privada al Palau de la Musica, i una de les persones que vaig convocar va ser l'Ernest. Ell em deia que érem els únics catalans que no teníem por de viure a Euskadi. Alguna vegada vam anar al futbol. I la darrera cosa que va fer a Euskadi, precisament va ser anar a un partit entre la Reial Societat i el Barça, el Barça li va marcar sis gols!"

Sobre l'actual Barça

"El Barça primer s'ha d'aclarir institucionalment per després resoldre la crisi esportiva. No sé si l'entrenador és l'adequat, però tampoc en té la culpa d'aquest buit de poder"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00