Sociedad

Un bon pressupost que busca consens

Antonio Francés, alcalde

Antonio Francés, alcalde / Ajuntament d'Alcoi

Alcoi

La reactivació econòmica i l’escut social són els dos punts d’acció directa enfront de les conseqüències de la pandèmia, amb noves ajudes Reactiva Alcoi per al comerç, autònoms, pimes i micropimes, plans locals d’ocupació i col·laboració amb els de la Generalitat, un increment de la inversió pública, campanyes de suport al comerç local i continuarem avançant en el projecte Smart City, com també reforçarem les polítiques d’inclusió social i les ajudes d’emergència, així com el personal del Departament de Serveis Socials.

Dins de l’àmbit social, es treballarà en la rehabilitació d’edificis i pisos buits per a destinar-los a col·lectius vulnerables, així com en l’increment del parc públic i el foment de les cooperatives d’habitatges, a la vegada que s’incideix en les mesures per al reforç educatiu, cultural i esportiu i en una qüestió tan necessària com és el programa de solitud no desitjada.

L’impuls industrial tindrà un impuls del talent humà, la modernització de les àrees industrials, la innovació i digitalització industrial i la millora del posicionament. I mirant cap a Europa, treballarem en el disseny de l’Agenda Urbana 2030, l’execució de l’Edusi-Alcoidemà i la preparació de projectes per als Fons europeus de reconstrucció.

Tot açò serà fonamental en el Pressupost de 2021, però no serà l’únic, perquè es milloraran les infraestructures i el manteniment de la ciutat, així com avançarem en el procés de descarbonització. I es veurà un increment de les partides de manteniment, amb reurbanització d’espais públics, la reforma de La Rosaleda i la millora i ampliació d’espais culturals i esportius. Treballarem, igualment, per millorar la mobilitat i que cada vegada siga més sostenible, i apostarem pels vianants i els vehicles elèctrics, i per l'eficiència energètica dels edificis públics, amb l’impuls de la producció de les energies renovables.

Aquestes són les línies bàsiques del Pressupost de 2021 i estic segur que serà un bon Pressupost, que inclou les prioritats derivades de la crisi que patim i que millora la ciutat per al seu present i futur. Del que estem vivint enguany podem aprendre moltes coses, i una d’aquestes és que tenim una nova realitat que no ens haguérem imaginat mai. Un Pressupost, una realitat i una ciutat que necessita dels polítics la màxima unió i el màxim consen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00