Sociedad
TÀRRACO ROMANA

Aniversari de la Tàrraco romana deslluït

La Tàrraco romana arriba als 20 anys de la proclamació de la UNESCO com a patrimoni de la humanitat amb un amfiteatre tancat, sense un relat unitari de tot aquest patrimoni i amb una "multi propietat" que en dificulta la seva conservació, gestió i posada al dia.

Amfiteatre de Tarragona / Ajuntament Tarragona

Tarragona

L'antiga Tàrraco el quilòmetre zero de la romanització de la península ibèrica compleix 20 anys com a patrimoni de la Humanitat amb l'amfiteatre tancat per obres i sense un relat unitari que faci el conjunt del llegat romà atractiu i entenedor per al visitant. L'Ajuntament de Tarragona vol revertir-ho aquest mandat, començant per unificar la gestió dels monuments, que són propietat de múltiples administracions.

Els visitants a dia d'avui trepitgen els monuments de manera aïllada, sense un fil conductor. Aconseguir aquesta unitat i millorar la gestió i la conservació, fugint de grans projectes faraònics, és la fita d'Hermán Pinedo, el regidor de patrimoni.

Pinedo calcula que l'amfiteatre, la joia de la corona i la principal icona, tancat des de fa 15 mesos per motius de seguretat, es podria tornar a obrir a l'estiu de l'any vinent. A curt termini un altre dels projectes és recuperar el fòrum de la colònia, que sigui un espai accessible per a tothom i obert al públic. Ara els esforços es centren en aconseguir la cessió de l'espai per part de la Generalitat a 50 anys vista, de manera que es pugui gestionar i arranjar a nivell municipal.

La celebració dels 20 anys de l'ostentació del títol per part de la UNESCO s'ha hagut de fer amb la majoria d'actes virtuals, com webinars i gales retransmeses en directe.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00