Sociedad

La Generalitat tanca el mes d'octubre amb gairebé 900 milions a la caixa

Des del Govern insisteixen que es tracta d'una foto fixa poc representativa, però ja és el quart mes consecutiu que l'administració catalana escapa dels números vermells

Pere Aragones, al Ple del Parlament del 18 de novembre / David Zorrakino EUROPA PRESS

Barcelona

Malgrat la pandèmia, entre gener i octubre els ingressos de la Generalitat han pujat més que les despeses, gràcies als diners extraordinaris que ha rebut de l'Estat. En concret, a 31 d'octubre, el Govern i el sector públic català (i això inclou empreses públiques com l'Institut Català de la Salut) tenien 873 milions d'euros a la caixa, sumant el superàvit de l'administració i els crèdits que ha rebut. Fa un any, a les mateixes dates, tenia dèficit.

Segons un informe d'Economia, la despesa extra que ha suposat el coronavirus, tant a nivell sanitari com a nivell d'ajuts, s'enfila de moment fins als 1900 milions, molt per sota dels 3200 que acabaran arribant de Madrid a través dels Fons Covid. A més, el Ministeri d'Hisenda ha flexibilitzat els objectius de dèficit de les comunitats i ha recomanat tancar l'any amb unes pèrdues del 2'2%. Això permetria a la Generalitat disposar de 460 milions més.

Des de la conselleria de Pere Aragonès insisteixen que aquestes xifres són una foto fixa poc representativa, al·leguen que a finals d'any s'acumulen molts pagaments i afirmen que, "sense cap mena de dubte", el Govern català acabarà 2020 en números vermells. De fet, destaquen que en els últims consells executius ja s'han anat aprovant nous paquets que dispararan la despesa dels dos últims mesos de l'any.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00