Deportes

Jordi Font: "Costa arribar al primer equip des del Benjamí"

El descobridor i primer entrenador d'Òscar Mingueza al Barça, ha parlat sobre la trajectòria de la nova sensació blaugrana a les categories inferiors

Jordi Font: “Costa arribar al primer equip des del Benjamí”

Jordi Font: “Costa arribar al primer equip des del Benjamí”

09:11

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1606497551002/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El central del planter va debutar amb el primer equip aquest dimarts a Kíev després de 13 temporades a la Masia. El de Santa Perpètua de Mogoda va arribar al club de la seva vida amb 7 anys i el van col·locar al Benjamí ‘B’, on jugava Carles Aleñá, ja que encara no hi havia equip prebenjamí. Des de llavors, ha passat per totes les categories inferiors, una fita que han aconseguit jugadors com Sergi Samper o el mateix Aleñá, fins arribar a fer el debut oficial a la Lliga de Campions. Mingueza sempre ha destacat per la seva habilitat en la sortida de pilota, entre d’altres, una eina crucial per triomfar a l’entitat culer i que ja veia des del principi Jordi Font, el seu descobridor. Avui hem pogut parlar amb ell al Què t’hi Jugues per tal de conèixer millor la carrera de Mingueza a la base del Barça.

Aquestes han estat algunes de les declaracions més destacades:

- “Jo portava el Benjamí de primer any, ell tenia 7 anys i jugava al Santa Perpètua… el vam veure jugar i tenia unes bones condicions. El vam portar a entrenar i, com que no teníem equip més petit, va entrenar amb els d’un any més… Ens va convèncer i el vam incorporar.”

- “Ell jugava de pivot a futbol 7 i ja vam veure que es relacionava molt bé amb els conceptes de pilota, del joc de posició, de com i quan fer les passades… a més tenia un bon físic, era molt potent i abarcava molt camp. I les proves van acabar de confirmar les expectatives que ens havia creat.”

- “La feina del futbol formatiu és que els nanos pugin amb els conceptes interioritzats. A mesura que van pujant la filosofia és la mateixa.”

- “Al partit de Champions va demostrar que es pot confiar en ell. Va complir i va demostrar les seves qualitats i que estava preparat… i això no és fàcil. Costa molt arribar al primer equip des del Benjamí.”

- “Com tots els jugadors que arriben al món professional, ha d’anar agafant experiència, aprendre a mesurar bé quines accions fa i com gestionar els moments de més pressió. Ara és el moment de la veritat.”

Santi Ovalle

Santi Ovalle

Redactor de la sección de deportes que sigue la información del Futbol Club Barcelona en la Cadena SER....

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00