Soroll GironaSoroll Girona
Ocio y cultura

El repte de gestionar la població estacional

Si tota la gent que viu al Baix Empordà sense estar-hi empadronada visqués a un sol lloc serien la ciutat més gran de la comarca

L'alcaldessa de Begur, Maite Selva; l'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez i el de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí / Ràdio Girona

Begur

La setmana passada us explicavem a Soroll unes dades sobre el que l'Institut d'Estadística de Catalunya sobre la població estacional. Són estimacions de gent que viu a un lloc però que no hi està empadronada.

Es donava al cas que al Baix Empordà, segons aquest càlculs, hi ha 28.000 persones que hi viuen però no estan empadronades. De fet, és la comarca gironina amb més població estacional respecte l'empadronada.

La gestió de la població estacional per als ajuntaments. Què els implica?

19:10

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/035RD010000000013361/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per cada 5 empadronats, n'hi ha 1 que no hi viu. Si totes visquessin soles a un sol municipi, serien la ciutat més gran de la comarca, per sobre de Palafrugell. I això, com diem són estimacions.

 Creixement de població

Municipis de la Costa Brava com Platja d’Aro i Torroella i l’Estartit faran aquest any rècord d’habitants a causa del confinament. Tot i això, és l'augment de residents estacionals el que està tensionant els serveis que ofereixen els ajuntaments, que es veuen obligats a ampliar els efectius de la policia o el servei de neteja. També els programes per a gent gran, les escoles i la recollida de residus.

Torroella de Montgrí tancarà l’any per primer cop superant els 12 MIL habitants, amb més de 600 persones que s’han empadronat des de l’inici de la pandèmia. També han pujat Platja d’Aro -ara amb 11 MIL habitants- i Begur, amb 4.200. Són persones, sobretot jubilats, que prefereixen la tranquil·litat dels pobles petits.

Jordi Altesa Cabanas

Jordi Altesa Cabanas

Editor del programa Soroll en Ràdio Girona. Periodista y criminólogo.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00