Jueves, 21 de Enero de 2021

Otras localidades

SANITAT

Els diagnòstics de VIH baixen un 25% al Camp de Tarragona

Durant el 2019 s'han diagnosticat 27 persones, de les quals un 85% són homes.

Consellera de Serveis Socials de Tarragona, Carla Aguilar Cunill, i subdirector de l'ASPCAT al Camp de Tarragona, Conrad Casas.

Consellera de Serveis Socials de Tarragona, Carla Aguilar Cunill, i subdirector de l'ASPCAT al Camp de Tarragona, Conrad Casas. / ACN

El nombre de persones diagnosticades de VIH al Camp de Tarragona va a la baixa. Segons dades de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, en els darrers anys el descens ha estat del 25%, una xifra similar a la de la resta del país. A la regió, durant el 2019 es van diagnosticar 27 persones d'aquest virus, i tan sols una va agafar la sida. D'aquestes, un 85% van ser homes, la gran majoria d'entre 30 i 49 anys.

El gran repte de cara al futur és reduir el 36% de diagnòstics tardans que encara hi ha, fet que milloraria la qualitat de vida de les persones infectades i reduiria el nombre de contagis. Tot i això, el subdirector de l'ASPCAT al Camp de Tarragona, Conrad Casas, ha apuntat les dades del 2020 empitjoraran per la covid-19: ho ha atribuït a que algunes persones que hagin pogut agafar el VIH possiblement hagin estat reticents a l'hora d'acostar-se al CAP per por a agafar coronavirus. Tot i això ha manifestat que "no hi ha evidències" que les persones amb VIH que també agafin la covid tinguin una evolució més greu.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?