Sociedad

Els trens ja tornen a circular entre Malgrat i Blanes

El trànsit ferroviari estava interromput des del gener, quan el temporal Glòria es va endur el pont que creua la Tordera

El nou pont entre Blanes i Malgrat

El nou pont entre Blanes i Malgrat, que ja ha entrat en servei a primera hora del 9 de desembre / Mònica Peinado

Barcelona

Des d'avui,  9 de desembre ja tornen a circular trens entre Malgrat de Mar i Blanes. L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries, ha finalitzat les obres del nou pont sobre la Tordera i també s’han fet les proves i comprovacions de seguretat necessàries per restablir el servei. El trànsit haurà estat interromput gairebé un any, des que la crescuda del riu provocada pel temporal Glòria va arrossegar el pont viari i ferroviari.

Les obres del nou pont es van acabar fa algunes setmanes i ja s’han fet les proves i les verificacions necessàries perquè tornin a passar trens. De tota manera, amb Renfe i la Generalitat, han acordat esperar fins avui perquè el cap de setmana anterior la R1 estava tallada a la Sagrera, per connectar el traçat actual amb el definitiu que passarà per l’interior de l’estació de la Sagrera.

El nou pont que ha construït Adif ha costat 10 milions d’euros i és més segur que l’anterior perquè s’ha dissenyat amb els requisits que marca la normativa actual. La infraestructura que va arrossegar la Tordera al mes de gener tenia 14 pilars separats entre ells per 7 metres i el nou pont en té 5 amb 50 metres de distància entre cadascun. Això deixa més espai per l’aigua de les avingudes que provoquen les fortes pluges. El pont s’ha rematat amb murs de formigó que fan més difícil que l’aigua arribi a les vies en cas de riuada.

Els pilons dels fonaments es claven fins a 40 metres de profunditat s’han fet de forma coordinada amb la Generalitat perquè quedin alineats amb els del pont viari que ha construït just al costat el departament de Territori. D’aquesta manera, hi ha menys obstacles en cas d’avinguda d’aigua i els pilons d’un pont no generen turbulències que puguin afectar a l’altre.

El pont viari es va posar en servei el passat 6 de novembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00