Sociedad
CAT-(Avanç) CORONAVIRUS CATALUNYA

El toc de queda a Catalunya la Nit de Nadal i Cap d'Any serà des de la 1:30

Accelera la velocitat del virus i compromet la desescalada

El vicepresident amb funcions de president de la Generalitat, Pere Aragonès, al ple del Parlament EUROPA PRESS

Barcelona

El vicepresident català amb funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat que el "pla de Nadal" de la Generalitat permetrà reunions familiars de fins a 10 persones i que el toc de queda a la nit de Nadal i Cap d'Any es "flexibilitzi" i comenci a partir de la 1.30 hores de la matinada.

En la seva compareixença al Parlament al costat de la consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, per explicar les mesures preses per fer front al coronavirus, Aragonès ha fet una "crida a la responsabilitat" de la ciutadania i els agents econòmics, per poder garantir que s'arribi a les festes nadalenques amb la pandèmia "controlada".

També ha explicat que el pla del Govern per Nadal preveu que el toc de queda a la nit de Reis, el dia 5 de gener, serà a partir de les 11 hores, una hora més tard que en el moment actual.

Accelera la velocitat del virus a Catalunya i compromet la desescalada

La velocitat de transmissió del coronavirus (Rt) a Catalunya ha accelerat per segon dia consecutiu després de més d'un mes de descens i s'ha situat en 0,89, cinc centèsimes més que ahir, cosa que compromet el segon tram de la desescalada que havia de començar dilluns i que està condicionat al fet que la Rt no pugi de 0,90.

També el risc de rebrot (EPG), l'índex de creixement potencial de la pandèmia, que baixava a Catalunya des del 23 d'octubre, ha tornat a pujar per segon dia consecutiu i s'ha situat en 210 punts, nou més que ahir, mentre que baixa lleugerament el nombre de persones hospitalitzades.

Segons les dades epidemiològiques actualitzades aquest dimecres pel Departament de Salut, el nombre de persones hospitalitzades per Covid-19 és avui de 1.674, un total de 44 menys que ahir, de les quals 449 es troben a la Unitat de Cures Intensives (UCI), cinc menys que el dia abans.

El sobtat repunt des d'ahir de la velocitat de contagis (Rt), l'indicador que millor assenyala l'evolució de l'epidèmia, que en dos dies ha passat de 0,77 a 0,89, és a dir, que cada 100 infectats contagien una mitjana de 89 persones, es registra quan només es compleixen nou dies de la reobertura parcial de bars, restaurants, cinemes, teatres i gimnasos, i els metges temen que pugui indicar l'inici anticipat d'una tercera onada de l'epidèmia.

Segons Salut, el nombre total d'infectats confirmats amb tota mena de proves des de l'inici de l'epidèmia és de 343.867, dels quals 1.462 han estat diagnosticats en les últimes 24 hores, mentre que la xifra de morts per Covid-19 ha arribat a 15.967, dels quals 39 han estat notificats en les últimes 24 hores.

La mortalitat, que va tenir el seu màxim en aquesta segona onada el passat 5 de novembre, amb 85 morts en un dia, segueix descendint a un ritme lent, i si entre el 8 i el 14 de novembre van morir per Covid a Catalunya un total de 459 persones, del 22 al 28 de novembre n'han mort 297.

També segueix disminuint, encara que menys, la Incidència Acumulada de casos en els darrers 14 dies (IA14), que és de 256,84, tres casos menys que el dia abans.

El percentatge de positivitat de totes les proves fetes, tant PCR com de test d'antígens, baixa al 4,57%, quan ahir era del 4,87%.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00