Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Girona lidera l'augment de l'atur a Catalunya al novembre

S'han destruït 942 llocs de treball en un mes marcat pel tancament de la restauració

Les xifres de l'atur han millorat lleugerament respecte a fa un mes però són molt pitjors a les de fa un any. / Imatge: ACN

Girona

Les comarques de Girona han deixat enrere el pitjro novembre des de 2015. La crisi de la covid ha provocat que hi hagi un 27% més d'aturats que ara fa un any. Tot i així, la situació és més greu si s’hi sumen totes les persones afectades per un ERTO. Segons la Generalitat, hi ha més de 133.000 persones que són demandants de feina, més del doble que fa un any.

Tot i això, el mateix govern català s’agafa en el fet que l’augment menor al dels últims mesos, per dir que afronta el Nadal amb una certa estabilització.

El confinament i el tancament de la restauració han evidenciat la dependència del sector serveis que té l'economia gironina. La gran majoria de les persones que han anat a l’atur són del sector serveis, però també n'hi ha de l'agricultura, la indústria i en menor mesura a la construcció.

Els contractes indefinits cada cop són més anecdòtics i representen només el 14% dels que es van firmar al novembre.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00