Viernes, 26 de Febrero de 2021

Otras localidades

Salut triga 8 dies en intervenir la gestió del geriàtric de Tremp tot i detectar una 'situació descontrolada'

El Govern diu que la residència Fiella no complia els protocols COVID i obre un expedient sancionador

Imatge de la façana de la residència Fundació Fiella de Tremp

Imatge de la façana de la residència Fundació Fiella de Tremp / ACN

“No s’havia acabat la sectorització dels positius ni el trasllat d’aquests a la zona vermella i no s’havien creat els circuits; no es feia un ús correcte dels Epis, i s’observava falta de supervisió per part de la responsable higiènico-sanitària a causa de la seva baixa per Covid: es van donar novament indicacions de sectorització i circuits, de l’ús d’equips (EPIS)... es va formar un encarregat, es va informar com transportar la roba contaminada… “

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

És Divina Farreny, gerent de la Regió Sanitària de Lleida i l’Alt Pirineu Aran. Malgrat totes aquestes irregularitats que diu que es van observar el dia 21 de novembre, el departament de Salut triga 8 dies en intervenir la gestió de la residència de Tremp per un brot de Covid, tot i haver "detectat que no complia amb els protocols", tant bàsics com la sectorització o l'ús d'EPIS.

Captura de la roda de premsa telemàtica que ha fet avui 10 de Desembre, el departament de Salut, amb DIvina Farreny al centre, després de la intervenció de la gestió del centre el passat 28 de Novembre / RÀDIO LLEIDA

Ni aïllament d'ancians, ni tractament de roba contaminada, ni informació sobre medicacions, ni registres d'usuaris, ni connexió entre torns...aquesta és la “situació descontrolada”  que descriu Divina Farreny, en què es troba Salut quan hi entra: El 21 de novembre, Salut dona indicacions al personal i directiva del centre; i el 23N, malgrat veure que “no s’observaven millores fetes en les directrius donades” es van "tornar a donar indicacions" i es va deixar "marge" per si el centre -que a més tenia de baixa membres entre la direcció- ho corregia. Però, no és fins el 28N que Salut intervé la gestió, amb tot l’equip directiu anterior de baixa. Vuit dies després. Ja hi havia 10 ancians morts -dels 42 actuals- i 120 positius.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

El Departament de Salut, sense fer autocrítica, diu que des de que ells van agafar la gestió, les famílies n'han estat informades. i, què caldrà veure si un cop recuperada la normalitat el centre torna o no a les mans anteriors. El Govern ha obert un expedient sancionador a l'anterior directiva d'aquest geriàtric, investigat per Fiscalia, que compta amb 42 avis morts.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?