Sociedad

Els experts alerten d'una onada de problemes de salut mental

La situació és precària: falten psiquiàtres i psicòlegs a la sanitat pública

Salut els han demanat disponibilitat d'hores extres perquè veuen a venir que no donaran l'abast

Cadena Ser

Barcelona

Els experts alerten d'una onada de problemes de salut mental. Una gran onada de malalties mentals que enganxarà als professionals en una situació totalment precària perquè falten psiquiatres i psicòlegs a la sanitat pública. És una crisi que, de moment, no s'està notant als hospitals, però que els professionals veuen molt a prop.

Arribarà més d'hora que tard i no només pels problemes de salut, sobretot, per les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia. "La crisi psicològica i de salut mental serà tan llarga o més que la crisi econòmica. Ens hem de posar 'mans a l'obra' ja", explica el doctor Eduard Vieta, cap de psiquiatria de l'Hospital Clínic.,

El Col·legi de Psicòlegs està detectant pacients que demanen ajuda per primera vegada. Persones que en situacions normals no haurien necessitat atenció, però que amb aquestes circumstàncies crítiques acudeixen a la consulta. Amb els problemes psicològics, la reacció no és immediata.

Salut és conscient del problema

L'onada encara no ha arribat, encara que l'atenció primària ja està desbordada i no té marge per enviar els pacients als especialistes. "Sempre ha estat en una situació precària. En situacions on la tensió assistencial augmenta, això es nota moltíssim", explica Roger Ballescà des del Col·legi de Psicòlegs . El cap de servei de l'Hospital Clínic diu que el Departament de Salut és consicent del problema. Els han demanat disponibilitat d'hores extres, perquè veuen a venir que no donaran l'abast.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00