Sábado, 27 de Febrero de 2021

Otras localidades

INFRAESTRUCTURES

Nova alerta de Mercaderies per l'Interior

La plataforma ciutadana reclama als diputats tarragonins que compleixin amb el compromís que van adquirir mentre estaven en campanya i forcin un estudi d'ADIF per evitar el col.lapse de la via de la costa entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders.

Vies ferroviàries

Vies ferroviàries / ACN

La solució del tercer fil aprofitant la via que travessa el Serrallo, Altafulla o Torredembarra es va prendre el 2012, i llavors el govern central la definia com a provisional. Eugeni Sedano, president de la plataforma Mercaderies per l'Interior, diu que ara és el moment d'incloure la solució definitiva als pressupostos. Amb més de 400 membres i el suport unànime d'institucions territorials, l’entitat reivindica una nova línia entre Vila-seca i Castellbisbal exclusivament per les mercaderies.

La visió dels diputats tarragonins

Si no s'altera el mapa actual, pel litoral de la Costa Daurada nord hi conviuran trens de mercaderies provinents del sud i del centre de la Península juntament amb els trens de viatgers. Davant d’aquest escenari, el PSC veu un primer pas en aquest sentit en el fet que els pressupostos de 2021 destinin una petita partida de 200.000 euros per estudiar si es pot aprofitar la línia Reus-Roda per evitar que les mercaderies travessin Tarragona.

A Esquerra Republicana, el cap de files a Tarragona Jordi Salvador és molt escèptic. Diu que més enllà dels acords polítics, al cos de funcionaris de l'Estat predomina la visió de l'Espanya radial i que no els tremola el pols a l'hora de deixar qualsevol projecte aturat en un calaix.

Les obres del Corredor Mediterrani avancen

Aquest diumenge el comissionat del Corredor, Josep Vicent Boira, ha posat una data perquè les mercaderies circulin des de Tarragona fins la fontera francesa amb ample de via europeu: serà el 2023 però fent sevir l'actual via de la costa, la que travessa totes les poblacions entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders. Boira també ha assegurat que l'ample internacional estarà molt avançat el 2023 entre Castelló i Tarragona.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?