Sociedad

Es Castell fa oficial la compra del 'Teatro Salón' per 378.000 euros

L'Ajuntament cerca ara el finançament necessari per a la seva rehabilitació

La Corporació municipal a l'interior del 'Balón' / Aj. Es Castell

Mahón

L’Ajuntament des Castell ha oficialitzat ja la compra de l'antic Teatro Salón, amb la signatura de l'escriptura de compravenda. D'aquesta manera, l'emblemàtic espai ja és propietat municipal i ara ja es fa feina per obtenir el finançament necessari per a la seva rehabilitació.

La compra s'ha tancat per un import de 378.000 euros, que es finançaran a través d'una partida destinada a inversions financerament sostenibles.

Per altra banda, el passat dissabte tots els membres de la corporació municipal van visitar l'edifici, i van poder conèixer de primera mà l'estat de l'edificació, que forma part del Catàleg de Protecció del Patrimoni Històric des Castell i actualment es troba en estat d'abandonament.

Espai cultural

L'objectiu de l'actual equip de govern és rehabilitar l'immoble per tal de disposar d'una sala multifuncional on s'hi puguin dur a terme espectacles teatrals, exposicions, projeccions, conferències i tota mena d'activitats culturals.

L'adquisició i reforma de l'antic edifici és un objectiu prioritari, ja que permetrà potenciar l’oferta cultural del municipi, posant fi a una mancança històrica d'equipaments culturals municipals.

Per tal de protegir i conservar els valors històrics, arquitectònics i culturals de l'edifici, la reforma conservarà l’escenari, la caixa del teatre amb les mides actuals i l’amfiteatre sostingut al sostre. També es conservarà l’escala i els elements tipològics tradicionals propis de la casa, mantenint el llenguatge arquitectònic de la façana.

Dependències municipals

Per altra banda, atesa l'actual manca d'espai a les oficines municipals, i donada la proximitat de l'edifici amb l'Ajuntament, és previst que les oficines de l'àrea de Cultura s'hi puguin traslladar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00