Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad
Coronavirus Covid-19

Un 6,3% residents de Balears ja s'ha contagiat de la Covid-19

L'estudi de seroprevalença apunta que gairebé un 10% dels espanyols ja ha patit la malatia

L'índex de contagis a Balears és sensiblement inferior a la mitjana espanyola. / PIXABAY.

Mahón

El 6,3% dels residents a Balears s'han contagiat ja de la Covid-19. Així ho indica la quarta ronda de l'estudi de seroprevalença. A nivell estatal el percentatge arriba al 9,9%. Ho ha anunciat la directora de l'Institut Carlos III, Raquel Yotti. Es tracta de gairebé el doble de les persones contagiades en l'estudi de juny quan el coronavirus havia arribat a un 5,2% de la població espanyola.

Segons aquests càlculs, el nombre real de contagiats seria d'uns 4,7 milions d'espanyols. Aquesta xifra dista molt dels informes de Sanitat que calculava el total de residents afectats en 1,7 milions. Per províncies, la que té un major índex és Conca amb un 18,7% seguit molt de prop per Madrid i Sòria amb un 18,6%. La resta de províncies que superen el 15% de contagis són Albacete (17,1%), Guadalajara (17%) i Segòvia (15%).

Les zones menys afectades amb un índex inferior a el 5% són Gran Canària (4,1%), Tenerife (3,5%), Corunya (3,8%), Pontevedra (4,8%), Lugo (4,3 %), València (4,6%), Huelva (4,7%) i Còrdova (4,9%)

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00