Sociedad
Coronavirus Covid-19

Tres menorquins participen a un estudi per utilitzar plasma per curar la Covid

La gent que ja ha superat la malaltia disposen d'uns anticossos que poden guarir a personesque encara la pateixen

El plasma i la sang de persones que han superat la Covid-19 pot ajudar a qui encara l'està patint. / PIXABAY.

Mahón

Tres menorquins participen en un assaig clínic sobre l'eficàcia de la transfusió de plasma immune de pacients COVID-19 ja guarits. Es tracta d'un estudio dissenyat i impulsat per l'Hospital Universitari Son Llàtzer al que s'ha sumat l'Hospital Mateu Orfila i els resultats preliminars del qual està previst que es coneguin en els propers mesos.

El plasma és un dels components de la sang, i en el cas de persones convalescents, pot presentar anticossos produïts després d'infeccions víriques o bacterianes. Des de fa anys, el plasma de persones recuperades de determinades infeccions s'ha utilitzat com a immunització passiva; és a dir, com a reforç al sistema immune fins que el cos genera la seva pròpia resposta enfront del germen invasor.

Utilitzar el plasma d'una persona guarida de COVID-19 com a part del tractament contra aquesta malaltia és una línia d'investigació iniciada per alguns hospitals en diferents països. Els resultats es troben en fase de discussió. De moment, el seu benefici en persones greus és limitat i pot ser més efectiu en casos moderats i en fases precoces, així com també en pacients inmunodeprimidos. El que sí és clar és que la transfusió de plasma és segura sense més reaccions adverses que per altres motius. Al no haver-hi encara resultats concloents, l'administració de plasma només es pot utilitzar dins del marc d'un assaig clínic.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00