Viernes, 22 de Enero de 2021

Otras localidades

ESPECIAL HOY POR HOY ESPECIAL HOY POR HOY Sigue en vídeo en directo el especial 'Hoy por Hoy' desde La Rioja

"La pandèmia ens ha demostrat que tots som mortals i prescindibles"

La necessitat d'un ampli pacte social per la crisi de la covid ha planat en les jornada 'Un món millor' organitzada per Ser Catalunya

Instant de la jornada 'Un món millor'

Instant de la jornada 'Un món millor' / Ràdio Girona

La necessitat d'un ampli pacte social per la crisi de la covid va planar aquest dijous al vespre a les jornada 'Un món millor' organitzada per Ser Catalunya. La salut mental i les desigualtats socials, que està accentuant la pandèmia, també van marcar el debat.

El periodista Josep Ramoneda i el politòleg Ramón Cotarelo han començat a obrir foc reflexionant sobre com ens ha transformat la COVID i com pot evolucionar el malestar per les limitacions de les llibertats. Ramoneda ha alertat de l'impacte en els joves: "La gent jove ha enganxat dues crisis que li ha posat en un terreny impossible la seva emancipació. Estem passant de la por a l'angoixa, i d'aquí suposo que es passarà a formes evidents d'acció"

"Tothom pensa que els humans són mortals, tret d'ell. La pandèmia ens ha demostrat que tots som mortals i prescindibles", ha afirmat Cotarelo.

Sota el títol “I a partir d’ara, què?”, en la taula rodona hi ha participat el professor de Dret Constitucional de la UdG i director de la Càtedra Unesco de Desenvolupament Sostenible, Marco Aparicio; la directora de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa, Sor Lucía Caram; i el director de la xarxa de salut mental de l’Institut d'Assistència Sanitària, Claudi Camps.

"Se’ns ha multiplicat la feina per deu, la pandèmia ha destrossat la vida de la gent, la vida de treball i les oportunitats laborals", ha avisat Caram. Claudi Camps ha reconegut que “la por i la incertesa està provocant un gran patiment, està afectant la salut mental de les persones”.

“Aquesta debilitat i fragilitat col·lectiva facilita una lògica molt delegativa cap als poders públics”, ha reconegut Marco Aparicio.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?