Sociedad

"La pandèmia ens ha demostrat que tots som mortals i prescindibles"

La necessitat d'un ampli pacte social per la crisi de la covid ha planat en les jornada 'Un món millor' organitzada per Ser Catalunya

Instant de la jornada 'Un món millor' / Ràdio Girona

Girona

La necessitat d'un ampli pacte social per la crisi de la covid va planar aquest dijous al vespre a les jornada 'Un món millor' organitzada per Ser Catalunya. La salut mental i les desigualtats socials, que està accentuant la pandèmia, també van marcar el debat.

El periodista Josep Ramoneda i el politòleg Ramón Cotarelo han començat a obrir foc reflexionant sobre com ens ha transformat la COVID i com pot evolucionar el malestar per les limitacions de les llibertats. Ramoneda ha alertat de l'impacte en els joves: "La gent jove ha enganxat dues crisis que li ha posat en un terreny impossible la seva emancipació. Estem passant de la por a l'angoixa, i d'aquí suposo que es passarà a formes evidents d'acció"

"Tothom pensa que els humans són mortals, tret d'ell. La pandèmia ens ha demostrat que tots som mortals i prescindibles", ha afirmat Cotarelo.

Sota el títol “I a partir d’ara, què?”, en la taula rodona hi ha participat el professor de Dret Constitucional de la UdG i director de la Càtedra Unesco de Desenvolupament Sostenible, Marco Aparicio; la directora de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa, Sor Lucía Caram; i el director de la xarxa de salut mental de l’Institut d'Assistència Sanitària, Claudi Camps.

"Se’ns ha multiplicat la feina per deu, la pandèmia ha destrossat la vida de la gent, la vida de treball i les oportunitats laborals", ha avisat Caram. Claudi Camps ha reconegut que “la por i la incertesa està provocant un gran patiment, està afectant la salut mental de les persones”.

“Aquesta debilitat i fragilitat col·lectiva facilita una lògica molt delegativa cap als poders públics”, ha reconegut Marco Aparicio.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00