Sociedad

El comitè espanyol de la UNESCO tomba la Reserva de la Biosfera de la Costa Brava

La Diputació de Girona adaptarà la candidatura per tornar-la a presentar

.

Girona

La proposta de la Reserva de la Biosfera de la Costa Brava inclou tots els municipis del litoral, però també els massissos de les Gavarres i l'Ardenya, i 4.600 quilòmetres quadrats del fons marí.

La Diputació de Girona, una de les promotores de la iniciativa, ha insistit sempre que aquesta distinció permetria un seguit de mesures per la biodiversitat, però l'informe del comitè científic és clar. Diu que sense el suport explícit d'institucions amb competències en el litoral, com la Generalitat (que fins ara públicament ha estat en un segon pla) i l’estat, no es poden aprovar mesures clares per protegir la Costa Brava.

A més, tampoc compta amb el suport d’entitats ecologistes, que demanen que retirin la proposta.

SOS Costa Brava també al·lega que la Generalitat continua apostant per l'autopista de la Costa Brava, amb el tercer projecte de prolongació de la C-32 en tràmit i que, recentment, s'hi ha afegit la variant de Torroella de Montgrí i el Pla Especial del Port de Palamós.

Maria Àngela Cuatrecasas, SOS Costa Brava

02:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1608231654144/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Fonts de la Diputació ha dit a Ràdio Girona que l’informe entrava dins dels seus plans, i que adaptaran la candidatura per tornar-la a presentar.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00