Sociedad

Les obres de la rotonda de l'Argentina començaran al segon trimestre de 2021

S'ha reduït uns 534 m2 de la superfície inicialment projectada

Projecte de la carretera / CIMe

Mahón

Les obres per la construcció definitiva de la rotonda de l’Argentina començaran durant el segon trimestre de 2021.

Així ho ha assegurat aquest dijous la consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, durant la presentació del projecte final de reforma de la carretera general en el tram entre l’enllaç de l’Argentina i l’entrada d’Alaior.

La solució final d’aquest tram, manté la rotonda a doble nivell projectada inicialment pel Partit Popular, però amb una important reducció de territori.

El projecte presentat, que suposa una reducció de l’ocupació del terreny en 1,2% de la superfície pavimentada, incorporarà dues parades de bus (una en cada sentit), a l’alçada del nus de l’Argentina, i estaran connectades per un pas de vianants al nucli d’aquesta urbanització. A més a més, també es realitzaran millores en el drenatge i en l’enllumenat per tal de disminuir la contaminació lumínica d’aquest tram.

La consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, ha concretat que ‘per a la remodelació d’aquest tram, s’ha treballat sota els paràmetres de sostenibilitat, preservació ambiental i garantint, per davant de tot, la seguretat viària’. I ha afegit que ‘d’aquesta manera, s’ha reduït uns 534 m2 de la superfície inicialment projectada, que juntament amb l’espai que es va reduir al nus de l’entrada d’Alaior suposa una reducció total de 3.534 m2 i també suposa 1.200 m2 menys expropiats de les parcel·les privades de la zona del projecte’.

Està previst que les obres d’aquest tram, d’una longitud de 2,5 km, comencin el segon semestre del 2021 i tinguin una durada aproximada de nou mesos. El cost aproximat és de 2.500.000 €, dels quals està previst que durant el pròxim exercici s’executin 500.000 €.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00