Viernes, 22 de Enero de 2021

Otras localidades

ESPECIAL HOY POR HOY ESPECIAL HOY POR HOY Sigue en vídeo en directo el especial 'Hoy por Hoy' desde La Rioja

En 5 dies el risc de rebrot ha pujat en 100 punts

El brot de covid a la residència de Sant Joan de les Abadesses afecta ja a 23 usuaris i 4 treballadors, mentre que a la de Tossa s'hi han contagiat el 80% dels residents

Una treballadora sanitària

Una treballadora sanitària / LOREN ELLIOTT (REUTERS)

Les dades són alarmats i el Col·legi de Metges de Girona subscriu que les mesures restrictives no poden tardar. El president, Josep Vilaplana, creu que es va començar la desescalada quan encara hi havia molts llits d’hospital ocupats per casos Covid.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Vilaplana creu de fet que el punt de partida de la desescalada de la segona onada és dolent i les conseqüències poden arribar al mes de gener i dona la raó al president dels metges de Barcelona que demanava tancar bars i restaurants de manera immediata. Per aquest Nadal, insisteix en limitar els contactes fora de l’entorn més immediat.

Situació a les residències

El brot de Tossa es va detectar a finals de novembre per una treballadora que va donar positiu i després de dos cribratges han detectat 29 residents afectats. 15 ja han superat la malaltia, però dos han mort i uns altres quatre segueixen hospitalitzats.A Sant Joan de les Abadesses, també hi ha un resident ingressat després que el brot hagi contagiat ja 23 usuaris.

I estan a l'espera dels resultats de les proves que s'han tornat a fer als usuaris que fins ara han donat negatiu.Tambe estan a l’espera de la PCR els únics 5 residents que no han dona positiu de la residècia de Calonge.

La resta, 29 dels 34 usuaris han donat positius per covid. Tots són lleus o asimptomàtics menys un que és a l'hospital en situació estable. El brot es a detectar a principis de mes quan es van trobar els dos primers positius.

Nou cribratge

Salut farà un nou cribratge, ara a Vilafant el dilluns i dimarts a la tarda, al Centre Cívic. S'hi podrà presentar qualsevol persona major de 16 anys. En l'última setmana hi han detectat 9 positius.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?