Viernes, 22 de Enero de 2021

Otras localidades

Més de la meitat dels projectes polèmics s'acabaran construint a la Costa Brava

Segons ha sabut Ràdio Girona, es preveu aprovar demà de forma definitiva si arriba l'informe de Costes de l'estat

La cala d'Aiguafreda de Begur es preservarà de la urbanització

La cala d'Aiguafreda de Begur es preservarà de la urbanització / Arxiu

Dels 30.000 habitatges potencials en 17 municipis de la Costa Brava, el nou pla n’evitarà la meitat. Entre aquestes, hi ha urbanitzacions a Sa Riera de Begur, Cala Morisca de Tossa de Mar, i més de la meitat de les cases que s’havien de construir a tocar de la platja de Pals.

Tot i això, n’hi haurà 15.000 que sí que podrien construir-se. Com les 24 cases de l’antiga pedrera il·legal de s’Antiga, a Begur. Aquest és un dels 9 projectes que SOS Costa Brava han portat als jutjats per intentar tombar-los. El seu portaveu Sergi Nuss està convençut d’aquesta via.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

Els ecologistes diuen que el pla és un primer pas però que el que cal és una revisió general del model de la Costa Brava, i ara, un cop el pla s’aprovi dimarts i el conseller el rubriqui, apunten ja cap als ajuntaments perquè se’l facin seu.

De tots aquests nou projectes que els ecologistes han portat als jutjats, de moment només s'ha resolt la situació del xalet del Golfet de Calella, de manera que el pla s'aprovarà amb 8 projectes encara als tribunals pendents del que digui el jutge, però no del que digui aquest pla perquè no hi podrà influir. El pla urbanístic que s'hauria d'aprovar dimarts només afecta el que encara no s'ha construït. Tot el que ja estigui començat es podrà acabar encara que sigui en solars que quedin inhabilitats. I d'altra banda, el pla també obligarà que algunes construccions que si que es puguin fer, s'hagin d'adaptar al passatge i complir amb uns certs requisits.

Els constructors i promotors critiquen que s'ha fet amb presses per una suposada urgència que ells no veuen, però reconeixen que no els afectarà directament ni els hi produirà pèrdues perquè hi continua havent molt de sòl edificable a la zona i perquè tot el que està a mitges es podrà acabar

Esteve Freixas, president de la Unió d'Empresaris de la construcció a Girona, reconeix que cap dels seus agremiats perd un gran projecte per aquest pla i que més aviat afecta empreses que no són catalanes. Demana que es facin més plans semblants a altres lloc d'Espanya, no només a la Costa Brava.

Descargar

Compartir

El código del iframe se ha copiado al portapapeles

En canvi, des del Gremi de Promotors i Constructors d'Edificis, Josep Maria Coll, explica que s'ha fet de forma precipitada, amb una falsa urgència ecològica que no existeix. Diu que el primordial és plantejar-se una pregunta: "Quin turisme volem a la Costa Brava? Els hotels tenen futur, tenen sentit les segones residències?" Això sí, reconeix que encara hi ha molt de sòl on es podrà construir i que la norma perjudicarà alguns particulars però que cap constructora de la zona no hi perd una milionada.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?