Miércoles, 20 de Enero de 2021

Otras localidades

Adif posa en servei el nou esquema de vies de Sants

Els trens de Rodalies que circulen pel túnel de Plaça Catalunya utilitzen ara 4 vies, i no 2, de manera que s'agilitza la pujada i baixada de viatgers i es minimitza l'impacte en cas d'incidència

Pla obert d'una usuària de Rodalies sortint d'un tren a l'andana de l'estació de Sants de Barcelona.

Pla obert d'una usuària de Rodalies sortint d'un tren a l'andana de l'estació de Sants de Barcelona. / Albert Cadanet (ACN)

L'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries, Adif, ha posat en funcionament la primera fase de l'anomenat 4+4, el projecte per reorganitzar les vies convencionals de l'estació de Sants. L'objectiu era que els trens que van i venen del túnel de Catalunya tinguessin més vies on estacionar per agilitzar les operacions d'entrada i sortida de l'estació i minimitzar l'impacte en cas d'incidència

Fins ara, el repartiment de vies estava desequilibrat perquè el túnel de Passeig de Gràcia, amb menys de 400 trens diaris, disposava de 6 vies, i el de Catalunya, que té més de 600 circulacions diàries, només de dues. Això feia que els viatgers sovint haguessin d'esperar dins del túnel a que baixessin els passatgers del tren que anava davant i, si hi havia algun problema en un comboi o a la via en aquesta estació, la circulació s'havia d'aturar.

Des d'avui els trens de la R1, R3 i R4 tenen 4 vies a Sants i totes aquestes operacions de pujada i baixada de passatgers seran més àgils i es podrà fer una millor gestió del servei. A efectes pràctics, els viatgers han de saber que els trens que van a l'Hospitalet de Llobregat s'aturen ara a les vies 7 i 8 i els que van en direcció Catalunya a la 9 i la 10.

El cost de les obres que està realitzant Adif a Sants és de pràcticament 10 milions d’euros. De moment s'han realitzat 8 de les 11 fases previstes. Al gener s'actuarà a les vies 12, 13 i 14 que donen servei al túnel del Passeig de Gràcia.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?