Sociedad

El Consell vol posicionar Menorca com a centre d'innovació tecnològica sostenible

L'objectiu és dotar l'Illa d'una nova indústria de component tecnològic

Imatges d'arxiu / Pixabay

Mahón

El Consell Insular desenvolupa un projecte per posicionar Menorca com un centre d’innovació tecnològica sostenible.

L'objectiu general d'aquest projecte planteja dotar a l'Illa d'una nova indústria de component tecnològic, que trenqui amb l'estacionalitat i que generi un efecte multiplicador en l’economia.

El departament d'Economia i Territori del Consell, amb el suport de Marcos Martin, fundador de Decelera i Menorca Millennial i de diversos emprenedors vinculats a l'illa, ha elaborat un pla a 5 anys vista per desenvolupar a Menorca un Hub Internacional d'Innovació Sostenible que integrarà a tota la societat. L'objectiu principal és estendre i ampliar els serveis que proporciona Decelera dins del sector tecnològic, per aconseguir una activitat constant durant tot l'any i posicionar l'illa com un referent a nivell mundial.

Aquesta iniciativa es basa en la creació de centres d'activitat que permetin treballar de manera conjunta, sent una oferta atractiva per a professionals de tota mena de perfils que vulguin teletreballar o establir-se a l'illa per posar en marxa els seus projectes sostenibles, com a valor diferencial de Menorca. La creació d'una nova indústria digital no servirà només per impulsar el talent menorquí, sinó que també afavorirà l'efecte retorn de gent local que es troba treballant fora, ja que hi haurà una oferta i indústria tecnològica que permet la digitalització de les indústries clàssiques locals.

El finançament d'aquest pla ha de contemplar, d'una banda, la inversió pública que se sol·licita a través dels Fons Europeus per a la reactivació econòmica i, per un altre, la privada. En total, es preveu que la inversió del "Menorca Hub Innovació Sostenible”, mitjançant un pla de 5 anys, sigui d'aproximadament uns 40 milions d'euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00